Nails.hu

A kezek és a lábak ugyan olyan fontos részei az emberi testnek, mint a létfontosságú szervek, az érzékszervek, vagy akár a fogazat. Ezt sajnos manapság nem minden ember látja be. Pedig nagy szükség lenne a kezek, lábak napi szintű ápolására is.

Gondoljunk csak bele. Mely testrészek azok, amelyeket napi szinten, percről percre, folyamatosan használunk? Természetesen a kezek és a lábak. Vagyis ezen végtagok vannak a legnagyobb mértékben megterhelve, ezeket érik a legjobban a külső fizikai behatások.

Az alábbiakban leírom, hogy milyen tevékenységek azok, amelyeket nem csak egy pedikűr, manikűr szalonban lehet elvégeztetni, hanem otthon is mindenki maga meg tud csinálni, és ezzel védi a kezek, lábak bőrét, és a körmöket.

 

Kézápolás:

-          Száraz bőr esetén, lefekvés előtt, miután minden munka el van végezve, olíva olajjal vastagon be kell dörzsölni a kezeket, majd cérnakesztyűt kell a kezekre húzni. Minimum hetente 2x érdemes elvégezni ezt, amíg a bőr hidratált nem lesz. Téli, hideg időszakban a bőr gyorsabban szárad! Figyelem, aki allergiás az olíva olajra, az ezt NE csinálja!

-          Ha szemölcs keletkezik a kézen, akkor a szemölcsöt fokhagymával kell bedörzsölni minimum hetente 3x, amíg a szemölcs el nem múlik (pár hónap alatt a szemölcs megszűnik). Figyelem, aki allergiás a fokhagymára, az ezt NE csinálja!

-         Amennyiben a körömágy körüli bőr bereped, felhasad, abban az esetben semmiféleképpen nem szabad a bőrt leszakítani, mert mélyebb, fájdalmas behasadás keletkezhet, amely be is gyulladhat. Ilyen esetben pár perces áztatás után, elővigyázatosan le kell vágni a felhasadt bőrdarabot, figyelve arra, hogy az élő bőrbe ne vágjunk bele.

 

Lábápolás:

-          Száraz, repedezett bőr esetén, a lábakat olíva olajban kell áztatni (csak a száraz, repedezett részeket), heti 2 alkalommal, amíg a szárazság, repedezés meg nem szűnik. Figyelem, aki allergiás az olíva olajra, vagy gombás már a lába, az ezt NE csinálja!

-          Sarkokon lévő bőrkeményedés esetén a lábakat bőr meleg vízben kell áztatni minimum 20-30 percig (fürdősó használata javasolt), majd sarokreszelővel finoman kell a bőrkeményedést reszelni, DE figyelve arra, hogy csak a kemény, elhalt bőrréteg legyen lereszelve.

 

Fent leírtak betartása mellett is szívesen várom kedves vendégeimet a Kapcsolat oldalon megadott címen. Időpont egyeztetés a megadott telefonszámon lehetséges.